Pinksterfestijn 2017


Pinksterfestijn Hulhuizen 2017

Het 50e Pinksterfestijn bij Sport -en Speeltuinvereniging Hulhuizen wordt gehouden op 3,4 en 5 juni 2017. De activiteiten bestaan uit een feest voor de kinderen, in de avond en matinee: feestmuziek met NOAH, SLAMM en VISION. Drie moderne coverbands, het Pinkster Korenfestijn en natuurlijk de niet meer weg te denken volley -en voetbaltoernooien. Voor de kinderen van de basisscholen is er gratis een STOERE DOE MIDDAG in samenwerking met lokale creatieve ondernemingen uit de regio. Al met al een prachtig weekend waarbij alle leeftijdsgroepen aan deel kunnen nemen.
 
Op de zaterdag 3 juni zijn alle basisschool kinderen welkom. Om 13.00 uur start de gratis stoere DOE DAG. Samen met enthousiaste ondernemingen uit onze regio gaan we leuke workshops geven.
 
Om 14.30 uur is er een korte pauze waarin de opening van het pinksterfestijn plaats zal vinden  door burgemeester mevr. M. Schuurmans-Wijdeven van de gemeente Lingewaard. Een en ander met muzikale medewerking van Schuttersgilde ST.Sebastianus. Door de kinderen worden hierbij ballonnen opgelaten.
 
Na de officiële opening wordt de stoere DOE DAG voortgezet in de feesttent. Al met al een afwisselend programma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Natuurlijk zijn de ouders en Oma’s en Opa’s van harte welkom en is de toegang de gehele middag gratis.
 
Op zaterdag -en zondagavond, 3 en 4 juni staan wederom geweldige coverbands met regionale uitstraling in de feesttent, respectievelijk: NOAH en SLAMM. Beide live-bands hebben een goede reputatie en zijn bekend in de wijde omgeving, hebben een breed repertoire, bieden show en entertainment en bezorgen het publiek een onvergetelijke avond. De kwaliteit van deze coverbands is al om bekend en zeer de moeite waard om van nabij mee te maken.
 
Ook zondag 4 juni is een dag die u niet mag missen. RMV Nimbus uit Bemmel verzorgt, gezien het succes en belangstelling van voorgaande jaren, vanaf 11.00 uur een demonstratie met modelvliegtuigen op de voetbalvelden. Om 11.30 uur begint het Koren Pinksterfestival. Dit onderdeel wordt met en door SLK Lingewaard uit Bemmel georganiseerd. Gezien het geweldige feest van voorgaande jaren komen er dit jaar wederom 8 koren. Zij zullen levensliederen in de feesttent ten gehore brengen met hun alom bekende sfeer en klanken. De betrokkenheid van het publiek en enthousiasme van de koren vormen samen een fantastische middag voor het hele gezin. Een jury zal de optredens beoordelen en bepalen wie de winnaar is van het 7e festijn in Hulhuizen. Deze middag is uw bezoek meer dan waard. De ouders vieren feest met zang en dans. De toegang is gratis.
 
Maandag 5 juni staat s 'morgens in het teken van recreatieve sport. Een volleybal -en een voetbaltoernooi bestaande uit familie en/of buurtteams wordt georganiseerd. Deze toernooien kunnen jaarlijks rekenen op veel belangstelling. Het is een lust voor het oog om jong en oud te zien strijden om de bekers te veroveren. Om 13.30 uur begint de matinee. Alle deelnemers en bezoekers verzamelen zich in de feesttent waar het duo VISION de muziek verzorgd. Deze middag staat bekend als een familiefeest, vele passanten die een kijkje komen nemen, ongedwongen, sfeervol, tijd voor een praatje over de gemiste kansen, prijsuitreikingen en spelen met de kinderen. De toegang is gratis.

De vereniging organiseert het Pinksterfestijn ten bate van haar activiteiten en in stand houding van de accommodatie en speelattributen. De betrokkenheid van de gemeenschap is belangrijk en groot. Wij hopen u dan ook weer te ontmoeten bij een van onze activiteiten en wensen u op voorhand een gezellig Pinksterfestijn.

Voor het volledige programma, aanvangstijden en overige informatie zie het programma op de website www.hulhuizen.nl , link Pinksterfestijn 2017. Voor nadere informatie kunt u mailen naar stichting@hulhuizen.nl of facebook.com/pinksterfestijn.