Nieuwsbrief


Feestelijk 50 jarig jubileum van Sport- en Speeltuinvereniging Hulhuizen

 

Het is feest in het buurtschap Hulhuizen (bij Gendt). Afgelopen zaterdag vierde de Sport- en Speeltuinvereniging Hulhuizen haar 50 jarige jubileum, in het jaar dat Hulhuizen ook het 200 jarige bestaan onder Nederlandse vlag viert. De feestmiddag stond in het teken van het thema ‘Heel Hulhuizen Bakt’. Leden, familie en buurtbewoners waren in de weken voorafgaand aan het feest opgeroepen om mee te doen met een taartbakwedstrijd. Met maar liefst 26 zelf gebakken taarten, aangeleverd door 41 (groeps)deelnemers, werd het bestuur van de vereniging uitbundig gefeliciteerd met het jubileum.

 

De feestmiddag werd ingeluid met een officiële opening door Bas Vermaas, die stil stond bij de oprichting en de 50 jarige geschiedenis van de vereniging. Een aantal mensen van het eerste uur werden in het zonnetje gezet, evenals de bestuursleden. Wethouder Helga Witjes feliciteerde namens het gemeentebestuur, Bas Vermaas en de vereniging met het jubileum, waarna zij gezamenlijk de NUSO* vlag hesen. Vier vrijwilligers met een lange staat van dienst werden na de opening op het podium onderscheiden met de zilveren NUSO speld van verdienste.

 

Patrick Bassa (smid van het Openluchtmuseum Arnhem) maakte bij de opening gebruik van de gelegenheid om aan het bestuur een van ijzer gesmeed exemplaar van het logo van de Speeltuinvereniging aan te bieden. Dit logo is gesmeed samen met de kinderen die met Pinksteren deel hebben genomen aan de creatieve Doe-dag. Voorzitter Bas Vermaas verzekerde de aanwezigen dat het smeedwerk een mooi plaats zal krijgen in het clubgebouw.

 

Voor de jurering van de ingeleverde taarten was een deskundige jury samengesteld. Robert Braam, eigenaar van lekkerste banketbakkerij in Lingewaard en omstreken, van Banketbakkerij Gerritsen in Huissen, Francis Kuijk (finaliste van Heel Holland Bakt) en jeugd jurylid Romee van Mierloo beoordeelde onder belangstelling van het aanwezige publiek de taarten vakkundig op smaak, creativiteit, techniek en presentatie. Robert, zelf al jarenlang specialist in banket en chocolaterie, was onder de indruk van de creativiteit van de ingeleverde taarten.

 

Bij de prijsuitreiking werd tot haar grote verbazing de taart van jurylid Romee beoordeeld als beste taart in de categorie ‘zoete taarten’. Daarmee won zij een fraai gegraveerde glazen taartstolp. In de categorie ‘hartige taarten’ wonnen buurtbewoners Jos en Hilde de eerste prijs.
Het publiek kon na afloop naar hartenlust proeven van de taarten en lieten het zich goed smaken. Alle taartschalen waren nagenoeg leeg!

 

In de middag was er tevens een reünie van oud voetbalspelers en -speelsters van S.V. Hulhuizen. Oude teamgenoten hebben uitgebreid herinneringen opgehaald onder het genot van een drankje. De fototentoonstelling over het verleden van de vereniging, die in het clubgebouw was opgesteld, was voldoende aanleiding voor vele sterke verhalen.
De aanwezige jeugd kon zich ondertussen buiten vermaken met diverse spellen die door NUSO ter beschikking waren gesteld. Enkele buien weerhielden de kinderen er niet van om met elkaar de uitdaging aan te gaan, uiteraard voor een zakje snoep of een ijsje.

 

De feestelijkheden werden aan het einde van de middag onder een stralende zon afgesloten. Maar dat betekent niet dat er stil wordt gezeten. Dit jaar volgen er nog diverse activiteiten, zoals de Speelweek van 17 t/m 21 juli, Zomer in Gelderland op 22 augustus, Halloween activiteiten in oktober en de Sinterklaasviering in december. Lid worden of zien wat we allemaal doen? Bekijk onze website www.hulhuizen.nl of volg ons op Facebook www.facebook.com/speeltuinhulhuizen.

 

* NUSO, is een platform van speeltuinverenigingen in Nederland dat zich hard maakt voor het behoud van speeltuinen.