Uitbreiding speeltuin 2010

 

Na renovatie van de speeltuin in het jaar 2000 en een toevoeging van enkele toestellen in 2007 is er nu een belangrijke uitbreiding onderhanden. Deze uitbreiding welke in maart 2010 zal worden gerealiseerd bestaat uit een zestal attributen welke verdeeld zijn over een oppervlak van ongeveer 500 m² en twee permanente kick doelen op het aangrenzende trapveld.

 

Om dit te realiseren was het noodzakelijk het terrein gedeeltelijk op te hogen en vervolgens te egaliseren op het niveau van het aanwezige maaiveld. Hierna is de lay-out bepaald, cunets gegraven en de ondergrond met benodigde vrije valruimte aangelegd. In totaal is circa 150 m³grond verplaatst en of aangevoerd en daarna 135 m³zand aangevoerd.

 

   

 

Nieuwe toestellen welke zijn of nog worden geplaatst zijn:

 

- samengestelde klimkubussen, genaamd Bloqx 3
- een klimklautertoestel met twistnet, zitjes, klimbuizen, balkons, dubbel dak, slingerrek, wokkels, verticale trap en     glijbuizen,  genaamd Pionier Pythagoras 
- een cirkelschommel met cardan rotatie
- een 3-zits veertoestel, genaamd Papillio
- een loopton
- een riante boombank om de grote aanwezige boom
- twee permanente kick doelen in aansprekende kleuren

 

   

 

Verder zijn alle schommels voorzien van kunststof bescherming om de kettingen en is de basketbalpaal naar het parkeerterrein verplaatst. Het bestaande toestel water-zandspelen is voorzien van nieuwe houten fundatiepalen en de waterpomp is gereviseerd.

 

Het nieuwe speelterrein is gedeeltelijk met gras ingezaaid en zal tot het pinksterweekend niet in gebruik zijn en is afgezet met rood / wit lint. In de tussenliggende periode vinden eveneens nog restwerkzaamheden plaats. De opening van de nieuwe toestellen in de speeltuin vindt plaats op zaterdag 22 mei 2010 om 14.30 uur. De realisatie van het een en ander is in eigen beheer en voornamelijk door enkele trouwe vrijwilligers verricht waarvoor onze welgemeende dank.

 

  

 

Met deze uitbreiding zijn spectaculaire en uitdagende toestellen toegevoegd welke geschikt zijn voor een brede groep kinderen. De kwaliteit en veiligheid voldoen aan de hieraan te stellen eisen. Inspecties worden in de gehele speeltuin met regelmaat verricht. Door deze uitbreiding is de speeltuin weer up to date en een aanwinst binnen de gemeente Lingewaard.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
terug naar overzicht